top of page

New interdisciplinary postgraduate program in stem cells and regenerative medicine (Post in Greek)

Updated: Aug 11, 2020

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), οργανώνουν και λειτουργούν από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ».


Τα μέλη του εργαστηρίου BikiarisLab Δημήτριος Μπικιάρης, Ζωή Τερζοπούλου και Ευαγγελία Βουβούδη συμμετέχουν στην διδασκαλία του μαθήματος "Βιοϋλικά-Ικριώματα". Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις για τα βιοϋλικά (φυσικά, τεχνητά, μόνιμα και προσωρινά), τη βιοσυμβατότητα, την ιστικομηχανική, τα είδη βιοϋλικών (κεραμικά, μέταλλα ή πολυμερή, καθώς και υβριδικά υλικά), την εξέλιξη των βιοϋλικών, το τρόπο αλληλεπίδρασης βιοϋλικών–κυττάρων, τη τρισδιάστατη εκτύπωση (3D-printing). Τέλος παρουσιάζονται παραδείγματα κλινικών εφαρμογών καθώς και μελλοντικές προοπτικές.

Στόχος του μαθήματος είναι η απόκτηση γνώσης των διαφορετικών ειδών βιοϋλικών, η κατανόηση των εξειδικευμένων ιδιοτήτων τους και της αλληλεπίδρασης τους με τα κύτταρα. Τέλος οι φοιτητές γνωρίζουν τις σύγχρονες ιατρικές εφαρμογές ενώ γίνεται παρουσίαση των ιατρικών προοπτικών τους.



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ.

40 views0 comments
bottom of page